HTML

Kívül

Ha elhiszed, hogy Magyarországon kívül is van élet, ha érdekel, mi történik a világban körülötted, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Friss topikok

  • Tibike15: @fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ? (2011.01.03. 20:16) Mi lesz veled, Terminátor?
  • Goompah: @igazságos: Hibás az érvelésed. A MÁV vagy a BKV fejlesztése sok időbe is telt volna, a vezetők ... (2011.01.02. 13:29) Trükkös vasút nem fizet

Linkblog

2011.01.09. 07:35 Határtalan

Ilyen is van: börtönben a csaló képviselő

Címkék: botrány nagy britannia david chaytor jeffrey archer jonathan aitken

Megkezdte másfél éves börtönbüntetése letöltését a brit David Chaytor. A volt munkáspárti képviselő 18 ezer fontot (közel 6 millió forintot) vett fel jogosulatlanul. Fél év múlva háziőrizetbe kerülhet. Kattintás után egészen szédületes disznóságokról olvashat.
 
David Chaytor az első brit képviselő, akit letöltendő börtönbüntetésre ítéltek abban a botránysorozatban, amely alapjaiban rázta meg a politikusokba vetett hitet Nagy-Britanniában és melyben elképesztő disznóságokra derült fény.
 
Saját házát bérelte ki
 
A botrány kirobbanása idején még kormányzó Munkáspárt színeiben akkor még képviselő politikus 18 ezer font (mintegy 6 millió forint) juttatást vett fel hamis számlák és könyvelés alapján 2005. november és 2008. január között.
 
A benyújtott számlákon olyan tételek szerepeltek, mint 5425 font (1,8 millió forint) egy olyan ház bérlésére, amelyről később kiderült, hogy egy idősek otthonában élő édesanyjáé, az összeget pedig nyilvánvalóan nem fizette ki.
 
Talán ennél is durvább, hogy a háromgyermekes családapa 12925 font (4,3 millió forint) költségtérítést igényelt, hogy kibérelje SAJÁT londoni házát, ehhez bérleti szerződést hamisított lánya, Sarah nevében.
 
Nyílik még a börtönkapu
 
A kivétel nélkül minden brit parlamenti pártot érintő költségtérítési botrányban több száz képviselőt köteleztek összesen 1 millió 120 ezer font (370 millió forint) visszafizetésére.
 
Lesznek azonban, akik nem ússzák meg ennyivel, további három munkáspárti képviselő juthat akár börtönbe is, míg egy jelenlegi és egy volt felsőházi konzervatív képviselő kezdheti befőzni a befőttet.
 
A ponyvaszerző és a miniszter
 
Egyébként David Chaytor az első bebörtönzött képviselő azóta, hogy a ponyvaszerzőként is ismert Lord Jeffrey Archernek 2001-ben a rácsok mögé kellett vonulnia. Ő akkor négy évet kapott hamis esküzés és a bíróság félrevezetése miatt. Két évvel korábban egy volt konzervatív minisztert, Jonathan Aitkent ítéltek másfél évre hasonló bűnök miatt.
 
A költségtérítési botrány eddigi egyetlen elítéltje az alsóház költségvetési irodájának volt vezetője, Andrew Gibson, aki mintegy 6000 fontot (2 millió forintot) fizetett ki hamis képviselői költségekre. Ő kilenc hónapot kapott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivul.blog.hu/api/trackback/id/tr732570657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása