HTML

Kívül

Ha elhiszed, hogy Magyarországon kívül is van élet, ha érdekel, mi történik a világban körülötted, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Friss topikok

  • Tibike15: @fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ? (2011.01.03. 20:16) Mi lesz veled, Terminátor?
  • Goompah: @igazságos: Hibás az érvelésed. A MÁV vagy a BKV fejlesztése sok időbe is telt volna, a vezetők ... (2011.01.02. 13:29) Trükkös vasút nem fizet

Linkblog

2011.01.14. 06:48 Határtalan

Így mobilozik a világ

Címkék: sms mobiltelefon mobilinternet

A kínaiak használják leginkább a mobilinternetet, a szaúdiak a csengőhangokra gerjednek, az amerikaiak e-maileznek a mobiljukon.

Aligha sokkolunk bárkit is azzal, hogy mobiltelefon nélkül ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen az élet. De vajon milyen eltérések vannak földrészek, kultúrák szerint a használatában?
 
A Nielsen piackutató legfrissebb felmérése szerint a kínaiak használják a leglelkesebben a mobilinternetet, a 15-24 éves korosztály 73 százaléka legalább egyszer igénybe vette a szolgáltatást a kérdezést megelőző 30 napban.
 
Összehasonlításképp: az Egyesült Államokban ez az arány csupán 48 százalék, az európai átlag pedig nem éri el a 25 százalékot. A legkevesebbet (kevesebb, mint 10 százalék) Indiában és Brazíliában használják a mobilnetet.
 
A nők az sms-ezés bajnokai
 
Érdekes módon a szaúdi fiatalok töltik le a legtöbb csengőhangot és képernyővédőt, míg az amerikaiak az e-mailezés terén vezetnek.
 
Nem tudom, mennyire meglepő, de a nők gyakorlatilag az egész világon szívesebben küldenek sms-t, kivétel ez alól Kína, India és Szaúd-Arábia.
 
Egy tavaly novemberi felmérés szerint egyébként a mobil kínálta szolgáltatások közül (természetesen a telefonáláson kívül) éppen az sms-küldés a legnépszerűbb, megelőzve a fényképezést és a különböző megosztásokat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivul.blog.hu/api/trackback/id/tr172582334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása