HTML

Kívül

Ha elhiszed, hogy Magyarországon kívül is van élet, ha érdekel, mi történik a világban körülötted, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Friss topikok

  • Tibike15: @fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ? (2011.01.03. 20:16) Mi lesz veled, Terminátor?
  • Goompah: @igazságos: Hibás az érvelésed. A MÁV vagy a BKV fejlesztése sok időbe is telt volna, a vezetők ... (2011.01.02. 13:29) Trükkös vasút nem fizet

Linkblog

2011.01.06. 06:54 Határtalan

34 éves Peugeot 1 millió dollárért

Címkék: peugeot irán mahmúd ahmadinezsád

Az 1977-ben gyártott francia modell egyetlen különlegessége az, hogy az iráni elnök tulajdona, de ez elég ahhoz, hogy az átlagos piaci ár ötszázszorosát kínálják érte. Tovább után azt is elmondjuk, mire költené a pénzt Mahmúd Ahmadinezsád.

Venne Ön ettől az embertől autót? – szól a sablonkérdés választási kampányok idején. Iránban nincs választási kampány, ellenben az elnök piacra dobta 34 éves Peugeot 504-ét. Így aztán mindenki szó szerint eldöntheti, megvenné-e az egyébként meglehetősen jó állapotban lévő kocsit Mahmúd Ahmadinezsádtól.
 
Természetesen van olyan, aki igen, mi több, olyan is van, aki egymillió dollárt (több mint 200 millió forintot) ajánlott az egyébként teljesen átlagosnak tűnő járgányért. (A teljesen átlagos, 30 év körüli Peugeot-k egyébként olyan 2000 dollárért kelnek el Iránban, azaz a tulajdonos személye megötszázszorozza az autó értékét.)
Az iráni elnök nem magának szeretné a pénzt, hanem egy, hátrányos helyzetű szegények számára indított lakásépítési projektet lendítene vele tovább. A lakáshiány komoly gond a perzsa országban is, ahol a 75 milliós lakosság közel negyede béreli lakhelyét, amire a családok általában bevételük egyharmadát költik.
 
Az egymillió dollár egyelőre még koránt sem biztos, akár több is lehet belőle, hiszen a legtöbbet ajánlókat meghívják a február közepi árverésre a délnyugat-iráni Abadan városába. Ha valaki úgy érzi, van jó sok pénze egy régi autóra, akkor még január végéig licitálhat.
 
Mahmúd Ahmadinezsád egyébként egészen 2005-ös elnökké választásáig használta is az autót, ám azóta – nyilván elsősorban biztonsági megfontolások miatt – alig. Így aztán tényleg elmondhatjuk: az autó igazi alkalmi vétel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivul.blog.hu/api/trackback/id/tr802563928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása