HTML

Kívül

Ha elhiszed, hogy Magyarországon kívül is van élet, ha érdekel, mi történik a világban körülötted, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Friss topikok

  • Tibike15: @fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ? (2011.01.03. 20:16) Mi lesz veled, Terminátor?
  • Goompah: @igazságos: Hibás az érvelésed. A MÁV vagy a BKV fejlesztése sok időbe is telt volna, a vezetők ... (2011.01.02. 13:29) Trükkös vasút nem fizet

Linkblog

2011.01.03. 06:55 Határtalan

Mi lesz veled, Terminátor?

Címkék: kalifornia hollywood sylvester stallone arnold schwarzenegger

Hét év után hétfőn távozik a kaliforniai kormányzói székből Arnold Schwarzenegger. De vajon mihez kezd az egykori Terminátor, azon túl, hogy hatalmas pénzekért beszédeket tart majd és alighanem megírja önéletrajzát is? Hajtás után megpróbálunk választ találni a kérdésre.

Hétfőn átadja a kaliforniai kormányzói széket Arnold Schwarzenegger és ezzel – legalábbis egy időre – távozik az amerikai politika élvonalából is. Az egykori sportoló és színész természetesen nem szűkölködik ajánlatokban, sok cég látná szívesen soraiban és természetesen Hollywood sem mondott le róla.
 
Ezek persze egyelőre találgatások, az azonban biztosra vehető, hogy Schwarzi is alaposan kihasználja majd a visszavonult politikusok aranybányáját, és jó pénzért tart majd beszédeket különböző konferenciákon és egyéb eseményeken. Az is nehezen képzelhető el, hogy csak úgy egyszerűen távozna a politikából, bár óhatatlanul kevésbé lesz hangsúlyos a jelenléte, és akkor sem lennénk meglepve, ha engedne a kiadók vastagon fogó tollal kitöltött csekkel megtámogatott unszolásának és megírná végre önéletrajzát.
 
Színészet és környezetvédelem
 
Aztán nyilván Hollywood is tárt karokkal várja, ennek kapcsán azonban több kérdés is felmerül magában Schwarzeneggerben is: „Lesz-e türelmem végigcsinálni egy három vagy hat hónapos forgatást és elviselni mindazt, ami ezzel jár? Nem tudom” – írta még októberben Twitter-oldalán a színész-politikus (aki azért kisebb szerepet elvállalt a The Expendables – A feláldozhatók című filmben, többek között Sylvester Stallone és Bruce Willis oldalán).
 

 
Az is biztosnak látszik, hogy a távozó kormányzó nem szeretne teljesen elszakadni a politikától sem, elsősorban a környezetvédelem terén tett meglehetősen nagy erőfeszítéseket az utóbbi időben. Az állam például decemberben elfogadott egy olyan törvényt, mellyel a nagyvállalatokat próbálják meg a károsanyag-kibocsátás csökkentésére ösztönözni.
 
„Rengeteg mondanivalóm van még. Tovább harcolok a reformokért, továbbra is hiszek a környezetvédelem ügyében” – közölte szintén a Tweeteren Schwarzenegger.
 
Hízásnak induló pénztárca
 
Egy dolog tűnik csak biztosnak: miután két cikluson keresztül „kénytelen volt” beérni az évi 174 ezer dolláros kormányzói fizetéssel, az egyébként is multimilliomos Schwarzi ismét nagy pénzeket kaszál majd.
Egy pillanatig sem sajnáljuk persze a testépítőből lett színészből lett politikust, de azért elgondolkodtató adat, hogy egyes számítások szerint 2001 óta mintegy 25 millió dollárt költött két kormányzói kampányára és egyéb politikai projektekre, ami még akkor sem kis összeg, ha ennyit korábban egy filmmel megkeresett. És akkor az utazásra költött összegeket még nem is számoltuk, márpedig Schwarzenegger elég gyakran repkedett magángépén Los Angeles (ahol a családja élt, ők ugyanis nem költöztek át Sacramentóba).
 
Nem fog gépfegyverrel hadonászni
 
Akcióhősi szerepben mindenesetre aligha látjuk majd a jövőben, talán már nem is állna jól neki. A Hollywoodot jól ismerők szerint akár producerként, akár rendezőként is visszatérhet. „Jómódú és okos férfi. Márpedig a jómódú és okos férfiak előtt rengeteg lehetőség adódik” – vélekedett Schwarzenegger esetleges álomgyári szerepvállalásáról Michael Levine, aki olyan Oscar-díjasokat képviselt, mint Charlton Heston és Jon Voight.
 
Arra azért a távozó kormányzó is ügyelt, hogy ápolja korábbi kapcsolatait, így aztán a búcsúpartin olyan sztárok voltak jelen, mint Sylvester Stallone, Jay Leno és Danny DeVito. Aligha lesz nehézsége a visszailleszkedéssel, már ha egyáltalán szüksége lesz rá.

 

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kivul.blog.hu/api/trackback/id/tr132554190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tundrazuzmo (törölt) 2011.01.03. 13:16:32

"Az állam például decemberben elfogadott egy olyan törvényt, mellyel a nagyvállalatokat próbálják meg a károsanyag-kibocsátásra ösztönözni."

Hűha! Svarcit várják az iparosodó banánköztársaságok! A károsanyag kibocsátás törvényi ösztönzése kecsegtetően hangzik.

Nem maradt ki esetleg egy "KEVESEBB" szó?

Turanga Leela 2011.01.03. 13:19:14

"mellyel a nagyvállalatokat próbálják meg a károsanyag-kibocsátásra ösztönözni" Ennek visszaszorítására/csökkentésére ösztönözni. A pénzes beszédeket kizárom, eleve a kormányzói fizetéseit nem vette fel,mondván,h ő már Hállívúdban megkereste a kenyerét. Könyvet szívesen olvasnék tőle. 7 dolgos év, sokat tett le az asztalra, a családja büszke lehet rá. Szép volt!

Turanga Leela 2011.01.03. 13:20:03

@tundrazuzmo: na, egyszerre:D hülye blogmotor:P

Turanga Leela 2011.01.03. 13:21:21

A magángépét is teljes egészében ő fizette, minden utazási költségét és fogja mindig is. erről többször nyilatkozott már.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.01.03. 13:21:49

én biztosan megveszem az életrajzi könyvét. engem személy szerint érdekel.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2011.01.03. 13:22:13

Nem esem kétségbe miatta:)
Remélem jó ejatekokat fog forgatni!!!

Globetrotter2014 2011.01.03. 13:37:10

Kiváncsi leszek mihez kezd. A fószer mindenben a csúcsra ért amibe csak ebelekezdett. Szinte örökös rekorder testépítő, minden idők legjobban fizetett szinésze (ráadásul úgy hogy minden nyelven dzrva akcentussal beszél), politikusként a világ egyik legnagyobb gatdaságának kormámnyzója (nem tévedés, California önmagában a Top 15ben van), és amellett hogy californiai kormányzó (a legbofolyásosabb nem amerikai születéső poszt az USAban a ), repoblikánusként beházasodott a legdemokratább, és egyúttal az egyik leggazdagabb politikuscsaládba.

tundrazuzmo (törölt) 2011.01.03. 13:46:37

@Janiszta: "Nem esem kétségbe miatta:)
Remélem jó ejatekokat fog forgatni!!!"

Megmondom mit fog forgatni! A szemét!
:)

A nép fia 2011.01.03. 13:53:16

De a haját biztosan festeti. Nézzétek meg, nincs egy őszhajszála sem, viszont a szemöldöke elég komolyan deres.

Arnold mintapéldánya annak, hogy egy kis faluból hogy lehet a világ tetejére érni. Itt született, Graz mellett, szinte köpésre Mo.-tól. Felküzdötte magát, szó szerint. És megcsinálta. Igen, kitartással, akarattal, küzdelemmel.

Bárki tekintheti példaképének. Nekem már az is dicsőség lenne, ha kezet foghatnék vele. Nagyon komoly ember, és büszke lehet rá a hazája, Ausztria.

protoplanetáris korong 2011.01.03. 14:10:44

Kevés embert tekintek példaképemnek, Ő az egyik. Ha nem fog forgatni, akkor majd visszanézem a régi filmjeit, de azért szívesen látnám újra formában.

tundrazuzmo (törölt) 2011.01.03. 14:12:58

@A nép fia: "Arnold mintapéldánya annak, hogy egy kis faluból hogy lehet a világ tetejére érni. "

Arni sokmindenre példa:
1. Lehet, hogy ŐK (az összeesküvés-elméletekben szereplő világot uraló kevesek) választották ki, és emelték fel, hogy elhitessék a köznéppel: lehetséges a felemelkedés. Aztán közbe meg nem is. A legtöbb osztrák nem ment Hálivúdba, hanem továbbra is ott nyomorog a családi gazdaságában, a BMW-jében, a tisztára söpört utcákon, a fehérsapkás hegyek alatt, és gondolkodik, hogy mit rontott el. :)
2. Arninak nyilván máshová szólt a jegye, erre rájött, és nem is maradt tétlen. És persze megmutatta amit már reagan is tudtunk: a színészmesterség és a politikusság valahol nagyon is közel áll egymáshoz.
3. Én egyébként a filmjeit is kajálom, szeretem, ha egy tényleg vezetésre termett ember rugdossa szét a rosszfiúk seggét, és nem csak egy színészke. Ebből a szempontból Arni fényévekkel veri Van-Damot, Chuck Norrist vagy Segalt.
4. És persze ő a Terminátor. :) És most azt is mondhatja, hogy Hasta la vista, baby, de azt is, hogy I'll be back.

borisz 2011.01.03. 14:38:50

@ZF2: jaja, CA Franciaország méretű gazdasággal rendelkezik

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.03. 14:39:28

Valószínűleg majd otthon fonja a szemöldökét :)

Tibike15 2011.01.03. 14:41:46

Svarci tipikusan az az ember akit még a tőzsgyökeres és a fikázáshoz legjobban értő magyarok sem nagyon tudnak leszólni és lesajnálni. Sőt, akik hülye izomagynak hitték ők, gondolom meglepődnek azon, hogy közgazdasági diplomát is szerzett.
Ő tényleg az az ember, aki alkalmas sokak példaképének. A saját erejéből, kitartásából tudott odajutni, ahol van, nem a pártkapcsolatain meg a haverokon keresztül.

gergel 2011.01.03. 14:51:31

Az Egyesült Államok 4X. elnöke. :)
Elképesztő, amit ez az ember véghez vitt eddig.

Alikam 2011.01.03. 15:17:27

@www.Bisex.hu: van neki, Utam a Csúcsra a címe.

ergerberger 2011.01.03. 15:22:32

KURVÁRA remélem, hogy leforgat néhány Terminátor-filmet, mert ez a negyedik terminator ezzel a Bale csávóval egy kibaszott nagy gecifos lett! (Hogy baszná meg az anyját a ravatalon egyenként az összes készítő, hogy képesek voltak ezzel meggyalázni a legendát!)

Azután pedig megváltozik majd a törvény, és Svarci az USA első külföldön született elnöke lesz.

ergerberger 2011.01.03. 15:24:22

@tundrazuzmo: "megmutatta amit már reagan is tudtunk"

:D

fran7 2011.01.03. 15:27:46

Na akkor árnyaljuk a képet.
Svarci egyértelműen doppinggal lett Mr. Olimpia. Németországban igen közeli kapcsolatokat ápolt a maffiával. Többek közt ezért indult el a Nagy Tengeren túlra. Ott beházasodott a maffiából kinőtt Kennedy klánba, akik a szszcsempészetből és egyébből gazdagodtak meg. Kb. mintha nálunk Stadler fiai és családjai adnák a vezető politikusokat. Kalifornia a létező legnagyobb adósságcsapdát nyögi, de senki nem meri egy ilyen méretű államra kitenni az eladó táblát, mert túl szimbolikus lenne. Másrészt 30 év múlva Kaliforniába már nem az angol lesz a többségi nyelv, sőt szerintem Al Gore-hoz hasonlóan szinte semmit nem ért el a környezetvédelem területén.
Nyilván sokat edzett és kitartó volt, voltak álmai megvalósította, filmjei nézhetőek voltak a kivágott fával a hátán rohadt jól nézett ki. De túlzásokba ne essünk.

Asidotus 2011.01.03. 15:37:50

@fran7: minden élsportoló doppingol. Ez az alap, innen indulnak, és közülök a legethetségesebb és legjobb munkát elvégző fog nyerni.

fran7 2011.01.03. 15:40:22

@Nűnű: Abban a sportban, ahol a látványt osztályozzák? De amúgy igazad van, csak Svarcit a dopping majdnem megölte.

Globetrotter2014 2011.01.03. 15:45:35

@Nűnű: ez így azért nem igaz, de fran7 nem árnyal, hanem nettó marhasággokat írogat. Nehéz lenne bebizonyítani hogy Svarci szedett-e valamit. Eleve ne feledjük, a testépítzés egy szépségverseny, )nem az effektív fizikai teljesítmény számít hanem a látvány), tehát a doppingos vád akár marhaság is lehet. Ellenben már az öreg Bush alatt szerep vállalt egészéges életmód kampűnyokban. California viszont az amerikai gazdaság motorja, az állam és az egész USA brutális hiányokat produkál, de ezt valamiért a világ finanszírozza. Sőt egyesek (pl Kína) akkor lesznek csak igazűn bajban ha nem finanszírozzák. Sőt a szerencsétlenkedő Euroövezet pár szűzalékos hiányokkal is pellengérre van állítva, miközben az USA világrendőrséggel feléárő flottűáját finasnzíroztatja ázsiai országok sorával (élén jelenleg Kínával).

fran7 2011.01.03. 15:56:36

@ZF2: Azért, szerintem Kalifornia az USÁ-ban is kiemelkedő adósságállománnyal küszködik, csak mivel Kalifornia, aki nagyon nagy mennyiségben generálja az Egyesült Államok fogyasztását, ami miatt nem tudják őket kiütni egyértelműen a vezetői státuszukból, ezért nem kérik annyira számon őket. Tehát ha nem ezen státusza lenne Kaliforniának már régen lehúzhatták volna rólót. S olyan megszorító intézkedésekre is szükség volt, ami elég elképzelhetetlen volt addig. Nyilván nem azért igyekeztek a marihuánát legalizálni, mert annyira jól állnak és szükségük lenne még több vendégre az elvonókban. Japán 200%-os hiánnyal vígan el van. Csak én nem állítanám be Svarci kormányzói ténykedését sikeresnek, bár ahhoz képest, ahogy átvette.

clemens (törölt) 2011.01.03. 16:18:11

@fran7: Svarci elismerte, hogy szedett szteroidokat, ahogy a vetélytársai is. Egyébként az usában a 90-es évek elejéig legálisan lehetett használni szteroidokat. Ő meg a 70-es években volt Mr. Olympia. Egyébként pedig minden élsportoló használ szteroidokat, csak van aki olyat, amit jelenleg nem lehet kimutatni (pl.: USA) és van aki kevésbé jobbat használ, amit ki lehet mutatni (pl.:magyarok).

Globetrotter2014 2011.01.03. 17:09:44

@fran7: én sem mondtam hogy jó kormányzó volt, de a világ egyik legnagyobb gazdaságának vezetője lett és ráadásul újraválasztották. Előtte évekig a világ legjobban fizetett szinésze volt (a világ egyik mlegpocsékabb szinészi teljestíménye mellett), előtte pedig örökrekorder Mr Olympia (szakik majd beszólnak hogy valaki megdöntötte-e azóta).
@ergerberger: szerintem a T3 volt a mélypont. Nem svarci hiányzik hanem Cameron....

Asidotus 2011.01.03. 19:17:46

@ZF2:
egyáltalán nem nehéz bebizonyítani, csak el kell olvasni a könyvét, amit a testépítésről írt. Egyáltalán nem is tagadja.
Számos testépítő legenda mesélte, hogy annak idején még bizony tolták a kokszot. Akkoriban még nem nagyon tudták, hogy melyik mennyire káros, tulajdonképppen magukon kísérleteztek.
Arnold 7-szeres Mr Olympia (testépítésben a legmagasabb csúcs), ezt később Lee Haney és Ronnie Coleman 8-ra javította. (Colemanról véli úgy a sprotáh, hogy minden idők legnagyobb testépítője.)
A testépítés oké, hogsy látványsport, de azokat az izmokat föl kell építeni, majd a zsírt le kell "pucolni" róla, úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb izmot veszítsen vele. Főleg ez utóbbihoz kell a sok doppingszer. Az, hogy vannak náluk erősebbek, az ne tévesszen meg senkit, a nagydarab testépítők azért baromi erősek is.
Még a focisták is doppingolnak, még ha ott nem is olyan hangsúlyos, éppúgy, mint a küzdősportokban. Teljesítmény, kondíciót fokozni úgy, hogy közben ne nőjjél túl nagyra, azt nehéz szerek nélkül.

A kevésbé tájékozottak számára: a fehérje- és tömegnövelő porok, kreatin nem számít doppingnak. Sem egészségügyileg, sem a szabályok alapján (WADA).

Tibike15 2011.01.03. 20:16:38

@fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ?
süti beállítások módosítása