HTML

Kívül

Ha elhiszed, hogy Magyarországon kívül is van élet, ha érdekel, mi történik a világban körülötted, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Friss topikok

  • Tibike15: @fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ? (2011.01.03. 20:16) Mi lesz veled, Terminátor?
  • Goompah: @igazságos: Hibás az érvelésed. A MÁV vagy a BKV fejlesztése sok időbe is telt volna, a vezetők ... (2011.01.02. 13:29) Trükkös vasút nem fizet

Linkblog

2011.01.11. 06:50 Határtalan

Bankautomata vagy nyilvános WC: mindegy

Címkék: wc bankautomata

Hányást és hasmenést okozó baktériumoktól hemzsegnek a bankjegykiadó automaták, melyek egy fokkal sem tisztábbak, mint a nyilvános WC-k – derül ki egy felmérésből.

A brit szakemberek által a nagyvárosok legfrekventáltabb részein végzett felmérés szerint a bankjegy-automaták semmivel sem tisztábbak, mint a nyilvános WC-k, így aki nem figyel oda, jó eséllyel kaphat el valami hányással és hasmenéssel járó nyavalyát.

„Minket is megleptek az eredmények, melyek szerint az ATM-ek súlyosan fertőzöttek különféle baktériumokkal, tulajdonképpen annyira, mint a nyilvános illemhelyek” – nyilatkozta a kutatást végző cég szakembere, Dr. Richard Hastings.

Érdekesség, hogy a felmérést megelőzően megkérdeztek 3000 felnőttet, hogy szerintük melyek az egészségükre legveszélyesebb nyilvános terek, tárgyak. Első helyen a nyilvános illemhelyek végeztek, megelőzve a nyilvános telefonokat, míg a bankautomaták csak a 10. helyre kerültek.

A megkérdezettek közel fele például ha teheti, egyáltalán nem használ nyilvános telefont (mondjuk a mobilkorszakban erre sok szükség nincs is…), viszont ha valami miatt rászorulnak, akkor jó részük előtte alaposan letörölgeti a kagylót és a nyomógombokat.

A lista harmadik helyén a buszmegállók találhatók, közvetlenül utánuk következik a londoni metróhálózat. Az első ötbe befértek még a buszok ülései.

Visszatérve a bankautomatákra, a britek 42 százaléka kifejezetten piszkosnak tartja a gépeket, míg negyedük azt is elismerte, hogy ha nem muszáj, nem használja őket, inkább a boltban kér vissza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivul.blog.hu/api/trackback/id/tr482575424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása