HTML

Kívül

Ha elhiszed, hogy Magyarországon kívül is van élet, ha érdekel, mi történik a világban körülötted, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Friss topikok

  • Tibike15: @fran7: Én szánlak téged. Van egyáltalán olyan dolog a világon, aminek tudsz örülni ? (2011.01.03. 20:16) Mi lesz veled, Terminátor?
  • Goompah: @igazságos: Hibás az érvelésed. A MÁV vagy a BKV fejlesztése sok időbe is telt volna, a vezetők ... (2011.01.02. 13:29) Trükkös vasút nem fizet

Linkblog

2011.01.24. 06:54 Határtalan

"Mi vagyunk a világ legjobban őrzött titka"

Címkék: iss kiszervezés dán

 

Van egy, a nagyközönség számára jóformán ismeretlen vállalat, amely a világ negyedik legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cége. De mindez heteken belül megváltozhat.
 

Szólj hozzá!

2011.01.19. 06:54 Határtalan

Vérfürdővel tér vissza Schwarzenegger

Címkék: hollywood arnold schwarzenegger

Igaz történeten alapuló filmmel térhet vissza a filmvászonra az év elején leköszönt kaliforniai kormányzó. Lesz sok akció, lövöldözés – egyszóval Arnie visszatér.

Szólj hozzá!

2011.01.17. 06:50 Határtalan

Eltűnhet a banán a polcokról

Címkék: banán cavendish tropical race 4

Veszélyben a Cavendish-banán, amely a világ fogyasztásának 99 százalékát adja. Ha nem sikerül megoldást találni a gyümölcsöt megtámadó gombára, akár teljesen eltűnhet a fajta.

Szólj hozzá!

2011.01.14. 06:48 Határtalan

Így mobilozik a világ

Címkék: sms mobiltelefon mobilinternet

A kínaiak használják leginkább a mobilinternetet, a szaúdiak a csengőhangokra gerjednek, az amerikaiak e-maileznek a mobiljukon.

Szólj hozzá!

2011.01.12. 06:54 Határtalan

Mocskos titkok az ágy alatt

Címkék: németország takarítónő justyna polanska

Hatalmas siker Németországban egy lengyel nő könyve, aki 12 év, jórészt illegális munka után rántotta le a leplet volt munkaadói szó szerint piszkos titkairól.

Szólj hozzá!

2011.01.11. 06:50 Határtalan

Bankautomata vagy nyilvános WC: mindegy

Címkék: wc bankautomata

Hányást és hasmenést okozó baktériumoktól hemzsegnek a bankjegykiadó automaták, melyek egy fokkal sem tisztábbak, mint a nyilvános WC-k – derül ki egy felmérésből.

Szólj hozzá!

2011.01.10. 07:17 Határtalan

Nekiestek az ellenzéki vezérnek

Címkék: munkáspárt nagy britannia ed miliband radio 2

A brit ellenzéki Munkáspárt vezetője alaposan megkapta a magáét az egyik rádió hallgatóitól, akik egy betelefonálós műsorban okoztak kifejezetten kínos perceket Ed Milibandnek.
 

Szólj hozzá!

2011.01.09. 07:35 Határtalan

Ilyen is van: börtönben a csaló képviselő

Címkék: botrány nagy britannia david chaytor jeffrey archer jonathan aitken

Megkezdte másfél éves börtönbüntetése letöltését a brit David Chaytor. A volt munkáspárti képviselő 18 ezer fontot (közel 6 millió forintot) vett fel jogosulatlanul. Fél év múlva háziőrizetbe kerülhet. Kattintás után egészen szédületes disznóságokról olvashat.

Szólj hozzá!

2011.01.08. 16:23 Határtalan

Munkaidőben vásárolt és lopott a mentős

Címkék: botrány nagy britannia egészségügy mentő

Hatalmas botrány tört ki Nagy-Britanniában, ahol egy mentősnő munkaidőben ment bevásárolni. Ráadásul a mentőautóval. Ja, és még lopott is.

Szólj hozzá!

2011.01.07. 07:36 Határtalan

Sztárfocista képében csempészik a drogot

Címkék: drog nagy britannia tottenham arsenal emmanuel adebayor

A cím ezúttal szó szerint értendő: a legújabb trükk kiötlői egy, a futballista Emmanuel Adebayort ábrázoló festmény keretében akartak marihuánát csempészni. Mellélőttek…

Szólj hozzá!

2011.01.06. 06:54 Határtalan

34 éves Peugeot 1 millió dollárért

Címkék: peugeot irán mahmúd ahmadinezsád

Az 1977-ben gyártott francia modell egyetlen különlegessége az, hogy az iráni elnök tulajdona, de ez elég ahhoz, hogy az átlagos piaci ár ötszázszorosát kínálják érte. Tovább után azt is elmondjuk, mire költené a pénzt Mahmúd Ahmadinezsád.

Szólj hozzá!

2011.01.05. 07:50 Határtalan

Miért titkolták el a telet

Címkék: bbc tél nagy britannia met office

A brit Meteorológiai Szolgálat már októberben figyelmeztette a kormányt, hogy korai és igen kemény tél várható, az előrejelzést mégsem hozták nyilvánosságra. A felkészületlen szigetország pedig káoszba fulladt.

Szólj hozzá!

2011.01.04. 06:54 Határtalan

Megmentik-e a gengszterek a tévét?

Címkék: sorozat hbo szex és new york maffiózók martin scorsese boardwalk empire gengszterkorzó

Hamarosan Magyarországon is bemutatják a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó című sorozatot, ami több szempontból is akár hosszú időre eldöntheti a televíziózás sorsát, de legalábbis meghatározhatja az irányokat. Tovább után magyarázunk, számolunk és visszatekintünk.

 

Szólj hozzá!

2011.01.03. 06:55 Határtalan

Mi lesz veled, Terminátor?

Címkék: kalifornia hollywood sylvester stallone arnold schwarzenegger

Hét év után hétfőn távozik a kaliforniai kormányzói székből Arnold Schwarzenegger. De vajon mihez kezd az egykori Terminátor, azon túl, hogy hatalmas pénzekért beszédeket tart majd és alighanem megírja önéletrajzát is? Hajtás után megpróbálunk választ találni a kérdésre.

28 komment

2011.01.02. 07:20 Határtalan

Trükkös vasút nem fizet

Címkék: botrány késés vasút southeastern

Van még mit tanulnia a MÁV-nak, ezúttal az egyik brit vasúttársaságtól, amely felettébb sajátos módon oldotta meg a hatalmas havazás miatt esetlegesen felmerülő problémákat. Tovább után eláruljuk a trükköt, MÁV-alkalmazottak figyelem!

19 komment

2010.12.30. 19:54 Határtalan

Tipper Annamária esete Ice-T-vel és Axl Rose-zal

Címkék: prince jay z tilos rádió axl rose ice t tipper gore

Komoly vihart kavart a médiatanács és a Tilos Rádió közti levélváltás, melynek lényege, hogy a hatóság megfedte a rádiót Ice-T It’s On című számának lejátszása miatt. (Részletek itt olvashatók.) 

Miután ez a blog elsősorban nem a magyar eseményekre koncentrál, a további véleménynyilvánítást meghagynánk az arra illetékesebbeknek. Azt viszont nem tudjuk megállni, hogy el ne meséljük, miként is alakult ki az Egyesült Államokban és terjedt el aztán a művelt Nyugaton a szókimondó CD-ken feltűnő Parental Advisory, azaz szülői figyelmeztetés.
 
A történet már csak azért is tanulságos, mert főszerepet játszik benne az egykori amerikai alelnök, a demokrata körökben nagy becsben tartott Al Gore kedves neje, valamint a honi botrány akaratlan hőse, Ice-T, valamint (ha már a botrányhősöknél tartunk) a Guns N’Roses, illetve annak énekese, Axl Rose is.
 
Előre figyelmeztetünk minden kiskorút, hogy az alábbiakban olyan tartalmakat is láthatnak, hallhatnak, amelyek esetleg „a nyelvi igénytelenség felé terelhetik” őket, valamint „destruktív életszemléletet közvetíthetnek”.
 
Tovább után lendületesen folytatjuk, nyelvileg igénytelen és destruktív videókkal!

Szólj hozzá!

2010.12.30. 06:50 Határtalan

Az elnök betiltott meztelen mellkasa

Címkék: egyesült államok barack obama fehér ház

Hiába minden, idén nem láthatjuk majd az amerikai elnök meztelen felsőtestét, ugyanis a Fehér Ház megtiltotta a fotósoknak és az újságíróknak, hogy fürdőnadrágos képet készítsenek a Hawaii-on nyaraló Barack Obamáról.

Az elnök emberei még élénken emlékeznek arra a 2008-as esetre, amikor a frissen elnökké választott demokrata politikus elkövette azt a felelőtlenséget, hogy úszni ment Hawaii-on: az akkor készült képek bejárták az egész sajtót, olyan komoly lapok, mint a The Washingtonian is címlapon hozták a fürdőgatyás Obamát.
 
Ha ez nem lett volna elég, a fotók köré egész iparág épült, hamisították, ahol érték. Olyannyira, hogy az a bizonyos The Washingtonian-címlap sem az eredeti képet hozta, eltüntették ugyanis a hátteret és piros fürdőnadrágot adtak a megválasztott elnökre.
 
A Fehér Ház a jelek szerint tanult az esetből. Olyannyira, hogy amikor Barack Obama idén Floridába látogatott, a fotósokat az elnök közelébe sem engedték, csak a Fehér Ház hivatalos fotográfusa készíthetett képet róla, ő is szigorúan csak nyaktól fölfelé.
 
Nagy kérdés, hogy annak mi értelme van…

 

Szólj hozzá!